Followers

Sunday, 2 October 2016

Cara Mengatasi Penyakit Asma

Apa itu penyakit asma?
Penyakit asma menyebabkan seseorang yang menghidapinya berasa susah untuk bernafas. pernafasan bersiul, sesak nafas dan sukar untuk bersenam. Keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara mengakibatkan bronkiol dalam paru-paru menjadi sempit. semasa pesakit diserang asma Apabila otot mengejang, saluran udara akan mengecil dan menghalang laluan pernafasa. Kesannya pesakit akan pengsan kerana kekurngan oksigen di paru-paru.


Kajian mendapati terdapat sebanyak 20 peratus daripada kanak-kanak akan mengalami asma dan akan sembuh seiring dengan pertambahan usia. 


Kanak-kanak yang menghidapi asma sederhana pula akan mulai sembuh daripada asma semasa usia 12-13 tahun. 


Terdapat 50 hingga 60 peratus daripada pesakit sembuh apabila mencapai umur 20 hingga 25 tahun. 
Manakala hanya 20 peratus akan terus menghidapi asma dan sebilangan kecil akan sembuh.Gejala penyakit asma


Antara gejala-gejala penyakit asma ialah:
 • berasa sesak nafas
 • sering batuk
 • dada terasa sesak
 • berasa lelah dan lesu
 • cepat lelah apabila bersukan
 • susah untuk tidur

Penyakit asma boleh berlaku disebabkan oleh udara yang tidak bersih, haiwan, debunga, lipas, asap rokok dan kerana genetik.Cara mengatasi penyakit asma ?

Terdapat satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred mendapati individu yang mengambil ikan dalam pemakanan lebih dari sekali dalam seminggu dapat mengurangkan masalah pernafasan. Ini menunjukkan bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma.


Asid lemak Omega-3 yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee bersifat antiradang yang sangat bagus bagi mereka yang mengalami masalah keradangan seperti asma, Artritis reumatoid dan banyak lagi.Tiga sebab utama Omega Guard Shaklee sangat TERBAIK !


Omega guard shaklee terbaik !1. Mempunyai minyak ikan yang terbaik di dunia

Omega Guard Shaklee mempunyai 7 asid lemak semula jadi iaitu DHA, EPA, ALA dan lain-lain. 


2. Ultra tulen dan bergred farmaseutikal

Omega Guard Shaklee melalui proses penyulingan yang memekatkan asid lemak omega-3. Proses ini penting bagi menghasilkan asid lemak omega-3 yang asli. Selain itu, pencemaran logam berat, merkuri dan kadmium yang terdapat dalam ikan juga dihilangkan melalui proses penyulingan ini.


3. 50% jauh lebih pekat berbanding minyak ikan jenama lain.
Bersempena bulan oktober, pihak Shaklee ada mengadakan promosi Omega Guard tau! Bolehlah ke entri saya yang sebelum ini - Promosi Gempak Shaklee: Oktober.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

4 comments:

 1. Memang minyak ikan ni elok utk pesakit asma kan :)

  ReplyDelete
 2. Kesian sangat bila melihat kanak2 terkena asma... siksa rasanya untk bernafas.

  ReplyDelete